Divendres, Juliol 21, 2017

Benvenguts

CLAU DE MALLORCA   -   Partit identitari de Mallorca

 

Els nostres plantejaments:


A les Illes Balears tenim una identitat històrica propia que estudiam i transmetem. La llengua propia i oficial de Mallorca és la catalana, que popularment rep el nom de mallorquí. El mallorquí té característiques pròpies, literatura i manifestacions que conservam, impulsam i difonem dins tota la societat d’aquesta illa.

Creiem en una administració pública reduïda i econòmicament eficient. Pensam que el model administratiu fins ara vigent a Espanya, amb el sector públic inflat i poc competitiu ha de canviar.

El sector privat és el motor de l’economia i el creador de riquesa a tots els nivells. A Mallorca els sectors agrícola, comercial i turístic se complementen un amb l'altre i els considerèm estratègics.

L’administració pública ha de facilitar als inversors privats la instal.lació de captadors d’energia renovable (solar i eòlica). Hem entrat en una nova era de recursos naturals escassos i cars, en especial el petroli. L’estalvi energètic és clau de progrés.

Creiem necessària una millora del sistema docent basada en la motivació dels alumnes i en el perfeccionament dels mètodes i contengut de l'ensenyança perque a les escoles públiques disminueixi el fracàs escolar.